Wiele header afbeelding

meditaties

 

We zijn vaak zo druk, zo bezig in ons hoofd. We lopen onszelf voorbij. Ons hoofd produceert een voortdurende stroom van gedachten en zorgen, dingen die we moeten doen. We denken na over werk dat nog ligt te wachten, aan een vergadering die niet prettig verliep, of aan een opmerking van een collega.

Met meditatie bereiken we meer rust in ons hoofd en lichaam. Wie regelmatig mediteert, voelt zich frisser, scherp en alert. En tegelijk ontspannen. Mediteren is in principe niets anders dan met de ogen dicht stilzitten en proberen lichaam en geest te laten ontspannen. We hoeven daarbij alleen ‘onze adem te volgen’: er op te letten hoe de adem door onze neus naar binnen gaat, de longen vult en weer naar buiten stroomt.

Daarnaast brengt mediteren mee dat we ons bewust worden van al die gedachten en emoties. We kunnen naar gedachten en emoties kijken en hoeven er niet altijd in mee te gaan. Wie zich bewust wordt van zijn gedachten en emoties, ontdekt op een gegeven moment ook patronen in denken en gevoelens die deze gedachten met zich meebrengen.

Ik geef geleide meditaties, individueel of in kleine groepen.